авариен телефон 24/7

          0889 556 787


 

      

  • baner1.jpg
  • baner2.jpg
  • baner3.jpg
  • baner4.jpg
  • baner5.jpg
  • baner6.jpg
  • baner7.jpg
  • baner8.jpg
  • baner9.jpg

Смяна на ел табло

Оценете
(4 гласа) 5

/

4

смяна на ел таблоАпартаментните ел табла, както и всички останали електрически табла се повреждат и амортизират с течение на времето. При предпазителите има стареене на материалите. Контактните пластини и тоководещите части се окисляват и нагарят, което намаля електропроводимоста и създава предпоставки за прегряване и нагар по кабелите. При електрически табла, които не работят нормално се получават и по-високи загуби на ел енергия. Всичко казано до тук налага смяна на ел табло. 

Как може да разберете че таблото ви е смяна? 

При мирис на изгоряло, при опушване на стената над ел таблото, при пукане в таблото, при жужене, при топли предпазители и често падане на главният предпазител в електромерното табло се налага смяна на ел таблото.

Смяна на ел табло без къртене

Новото ел табло е с автоматични предпазители, като при желание от страна на клиента може да се монтира табло за вграждане или ел табло за външен монтаж. По известните марки ел табла са на елмарк и ел табло  Шнайдер, ел табло Вико и ел табло Легранд, като има още много други марки ел табла. Кутиите за ел таблата на къща и апартаментните ел табла не се различават. 

Свързването на новото ел табло се извършва по схема, т.е при смяна на старото с новото ел табло се използва схемата на старото ел табло, без да се променя. Смяната на апартаментно ел табло е на цена от 90 лв до 170 лв в зависимост от броя на предпазителите и големината на кутията.

Старите апартаментни табла са всъщност ел табла с бушони и се заменят с ел табла с автоматични предпазители. Монтажа на ново ел табло трае около 2 часа и не изисква къртене и разбиване. При стени от гипскартон се монтират специални ел табла за гипсокартон. 

За да смените апартаментното ел табло вие необходим достъп до главното разпределително ел табло от където да спрете захранването докато се работи. При смяна на ел таблото е задължително да се използват материали със сертификат за качество.

Ние предлагаме доставка и смяна на апаратемнтни ел табла без къртене и разбиване.

Предлагаме още откриване кражби на ток, откриване на късо съединение, монтаж на електро уреди, ремонт на електро уреди, доставка и монтаж на бойлери, монтаж на перални, смяна на електро инсталация, сервиз за котлони, сервиз за аспиратори и много други професионални ел услуги от правоспособен електротехник.