авариен телефон 24/7

          0889 556 787


 

      

  • baner1.jpg
  • baner2.jpg
  • baner3.jpg
  • baner4.jpg
  • baner5.jpg
  • baner6.jpg
  • baner7.jpg
  • baner8.jpg
  • baner9.jpg

Няма налягане на топлата вода от бойлера

Оценете
(0 гласа) 5

/

0

Проблем с топлата вода от бойлера е често срещан, особено при по-старите бойлери. Този проблем може да се изразява в следното: топлата вода от бойлера свършва бързо или няма налягане на топлата вода от бойлера. Двата проблема имат различни решения и са причинени от различни повреди.

Няма налягане на топлата вода от бойлера

няма нальгане на топлата вода от бойлераЛипсата на налягане в бойлера показва за запушване на тръби на водопровода или запушване на тръбите на самият бойлер. Преди да решите, че проблема е в бойлера трябва да замерите налягането на подаващата тръба за студена вода. При нормално налягане във водопровода се проверява бойлера. Проверката на бойлера включва проверка на тръбите и клапана преди бойлера и проверка на тръбите след бойлера. При наличие на нормално налягане от тръбата на топлата вода на бойлера и тръбата на студената вода на бойлера, със сигурност се касае за запушен водопровод. За да нормализирате налягането във водопровода трябва да смените тръбите с нови.

При ниско налягане от тръбата на топлата вода на бойлера, а нормално налягане на студената вода към бойлера имаме запушена или повредена тръба за топла вода в самият бойлер. Не са малко случаите и на запушена мека връзка или тръба от бойлера към водопровода. При такава повреда се налага почистване на котленият камък на бойлера, както и смяна на тръбата за топла вода в бойлера. Доста често се случва и запушени стари тръби на водопровода да причиняват запушване и така да намалят налягането.

Топлата вода от бойлера свършва бързо

Топлата вода от бойлера свършва бързо поради две причини. Първата причина е използване на душ слушалки с голям дебит и втората причина спукана тръба на топлата вода на бойлера. Тръбата за топлата вода се спуква в зоната на нагревателя и така позволява засмукване на студена вода от долната част на бойлера. Топлата вода в такъв случай не е свършила, а остава да стои в горната част на бойлера. Кръговрата през бойлера се затваря в отвора на повредената тръба за топла вода.- Решението при такъв проблем е смяна на тръбата с нова.

Предлагаме още доставка и монтаж на бойлери, консултация при избор на нов бойлер, ремонт на бойлери по домовете, както и свързване на бойлер към водопровод и ел мрежа.