авариен телефон 24/7

          0889 556 787


 

      

 • baner1.jpg
 • baner2.jpg
 • baner3.jpg
 • baner4.jpg
 • baner5.jpg
 • baner6.jpg
 • baner7.jpg
 • baner8.jpg
 • baner9.jpg

Монтаж на пералня

Монтаж на пералня с гаранция от 24 месеца

Доставка и монтаж на пералняКакто сами видяхте от статията на Уикипедия пералнята е претърпяла огромно развитие и се е преобразувала в полуробот с множество функции, изместващ примитивният начин на пране. Ние обаче сме сигурни, че има и доста неща за пералните, които по една или друга причина не са известни на масовият потребител.

Когато дойде време за закупуване на пералня идва въпроса: Каква пералня да си взема? Коя пералня препоръчвате? и още една камара въпроси на които човек не може да си отговори. 

Ние като специалисти можем да ви кажем, че през последните 4-5 години производството на перални е съсредоточено в 3-4 завода в света. Качеството е еднакво на почти всички марки перални, поради факта, че се използват еднакви части и компоненти. Пералните можем да ги разделим на ценови класове. Първи клас до 300 лв, втори клас от 300 лв до 670 лв и трети клас над 670 лв до около 1900 лв. В зависимост от цената става ясно и качеството на пералнята. Ние ви съветваме купувайте перални от втори ценови клас! Всички знаем, че вече има перални с вградени сушилни, с различни обороти, с различни обеми на барабана, с различни килограми пране и с различна форма (люк отпред и люк отгоре).  Преценете добре, каква пералня вие е необходима и какво ще перете, както и колко ще перете.

Монтаж на пералня цена от 98,00 лв с ДДС

Всички перални се продават в следният комплект - маркуч за чиста вода, маркуч за отпадна вода към  пералнята. В комплекта към пералнята има и инструкция за монтаж и експлоатация на съответният модел пералня, който сте закупили.
Преди да преминем към монтажа на пералнята трябва да се запознаем поддробно с инструкцията за монтаж и да се сдобием с маншон за уплътнение с което да уплътним маркуча за мръсна вода към извода на канализацията. Естествено необходим е извод на водопровод студена вода и извод от канала за да се включи мръсната вода на пералнята, като не на последно място е необходим и електрически контакт и то занулен и обезопасен.

Трябва мястото за пералнята с обяснените по-горе изводи да е си премерили и избрали мястото на монтаж на пералнята, като отново напомняме, че е необходимо да съобразите мястото за монтаж и размерите на пералнята с местоположението на извод за чиста, студена вода, канал ф 50, ф 40 или ф 32 и електрически контакт (може и само кабел за направа на твърда връзка или монтаж на контакт за външен монтаж).

Свързване на пералня към канализацията

За да изпълним монтаж на новата пералня са ни необходими маркучите на пералнята, които се намират, заедно с инструкцията за монтаж и употреба в барабана на пералнята. Тук е мястото да вметнем, че при липса на изводи за вода, ток и канал е редно да се извърши изграждането ими преди монтажа на пералнята! За изграждане на такива комуникации, ако нямате такива е добре да се обърнете към прифесионални фирми за монтаж и доставка на перални или професионални водопроводчици. След наличие на място за монтаж на пералнята, наличие на изводи (студена вода с кран и канал с маншон) може да започнем с монтажа на пералнята. За лмонтаж на пералнята сме описали всички стъпки, като интересен е факта че монтажа се извършва единствено с гайчен ключ № 13. 

Монтаж на пералня за вграждане

Ето и стъпките за монтаж на самата пералня:

 • демонтаж на транспортни болтове на пералня (застопоряват барабана, за да не се повреди при транспорт, демонтират се с гайчен ключ)
 • монтаж на маркуч мръсна вода, от към пералнята и канала / свързване на пералня към канализацията
 • монтаж на маншон ф 50 на изхода на канала / височина на маркуча / канала на пералня 
 • монтаж на маркуч чиста вода от към пералнята и спирателният кран ( не натягайте с ключ, а на ръка) - свързване на пералня към водопровода
 • поставяне на пералнята на определеното място
 • нивелиране на крачетата на пералнята ( с ключ се навиват или развиват в зависимост от нивото)
 • пускане на водата и тестване за теч и нормалната работа на машината
 • нивелиране на пералня

Друго важно и интересно за пералните е, че в барабана на самата пералня се завъждат бактерии и плесени. Развъждането на такива вируси, бацили и бактерии е спомогнато от влажната среда, ниските температури, липса на светлина и некачествените препарати. Ние ви съветваме, за да не натрупва пералнята ви плесен и да развъжда бактерии промивайтте пералнята веднъж месечно с оцет и сода, без пране на 90 градуса с накипване или със специални препарати за почистване на пералня. Такива препарати има в повечето големи търговски верги.   

Майстор за монтаж на пералня

Монтаж на пералня  цена от 85 лв. Ние сме професионален сервиз за перални и предлагаме: доставка на нова пералня, монтаж на пералня на ново място, смяна на стара пералня с нова, извозване на стара пералня, демонтаж на пералня и ремонт на перални на място с гаранция. При доставка на нова пералня, вие избирате марката и модела и ни я поръчвате. Ние се грижим за доставката на пералнята до мястото на монтажа! Доставката на пералнята е напълно безплатна.

Предлагаме доставка и монтаж на пералня с извозване на старата - свързване на нова пералня. 

Извършваме също монтаж на пералня за вграждане, монтаж на съдомиялна, ремонт на пералня и съдомиялни машини.