авариен телефон 24/7

          0889 556 787


 

      

  • baner1.jpg
  • baner2.jpg
  • baner3.jpg
  • baner4.jpg
  • baner5.jpg
  • baner6.jpg
  • baner7.jpg
  • baner8.jpg
  • baner9.jpg

Вертикален бойлер

Вертикален бойлерВертикален бойлер - доставка, монтаж и ремонт на бойлери

Доставка и монтаж на бойлери по домовете в София, ремонт на бойлери по домовете, подмяна на стар бойлер, свързване на вертикален бойлер към парно, свързване на бойлер към ел мрежа, свързване на бойлер към водопровода, монтаж на бойлер на таван, монтаж на бойлер на стена от гипсокартон, както и подмяна на нагревател и терморегулатор.

Сервиз за ремонт на бойлери София

Демонтаж и монтаж на бойлер за София. Вертикален бойлер мнения. 

Вертикален бойлер се нарича обемен електрически бойлер, при които обема е разположен вертикално. Обикновено формата на вертикалните бойлери е цилиндрична. Това напоследък вече не е задължително и много производители на бойлери предлагат правоъгълни и нестандартни вертикални бойлери. Предлагат се още хоризонтален бойлер и стоящ бойлер известен като подово стоящ.  Напоследък навлязоха масово и мултифункционални бойлери даващи възможност за монтаж в двете посоки по вертикала и хоризонтала. Най-често срещаните такива бойлери са плоските бойлери, те само външно са плоски, а вътре са с два водосъдържателя с цилиндрична форма. Тези водосъдържатели са свързани в сложна схема за да загрявата водата равномерно!

Вертикален бойлер 80 литра

Вертикалните бойлери имат различен обем, като започват от 5 литра за монтаж над мивка и стигат до 300 литра, което е максимално допустимото за монтаж на стена. При промишлените бойлери вертикалните обеми достигат до 1000 литра, но се монтират към пода, т.е подов монтаж. Стандартният обем предлаган от всички марки е вертикален бойлер 80 л. за монтаж на стена в баня. Вертикален бойлер 50 литра е друг много търсен обем при вертикалните бойлери.

Вертикален бойлер размери

Размерите на вертикалните бойлери са съобразени с определени стандарти. Обикновено вертикалните бойлери са в серии Стандарт, Слим и Практик. Като всяко триизмерно тяло вертикалните бойлери имат В*Д*Ш. Височината варира в зависимост от вида на изолацията и диаметъра на бойлера от 780 мм до 1180 мм. Височината се измерва заедно с капака и клапана на бойлера, т.е оборудван бойлер. Диаметър на бойлера също е стандартен от 330 мм до 490 мм.

Дълбочината или широчината на вертикалните бойлери е различна от диаметъра на бойлера заради планките за монтаж и разстоянието между бойлера и стената. Много интересен размер за всички, които трябва да си подменят бойлера е размера на планките и размера за окачване на планките, като при съвпадение на размерите не се налага повторно дупчене на стената.

При нас може да поръчате вертикален бойлер 50 литра, вертикален бойлер 80 литра, вертикален бойлер 60 литра на марките Теси, Елдом, тедан и атлантик.

Предлагаме също продажба и монтаж на вертикален бойлер 120 литра, 100 л и 150 литра с доставка.

Майстор забоййлери София извършва монтаж на вертикален бойлер и ремонт на бойлери по домовете.